Vanhanajan sienisalaatti resepti

Ainekset:

  • 500 g tuoreita tai säilöttyjä sieniä (esim. herkkusieniä tai kanttarelleja)
  • 1 pieni sipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl voita tai oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl hunajaa tai sokeria

Valmistusohjeet:

  1. Valmista sienet:
    • Jos käytät tuoreita sieniä, puhdista ne huolellisesti ja viipaloi.
    • Jos käytät säilöttyjä sieniä, valuta ne hyvin.
  2. Paista sienet ja sipuli:
    • Kuumenna voi tai oliiviöljy pannulla keskilämmöllä.
    • Lisää hienonnettu sipuli ja paista kunnes se on pehmeää ja kullankeltaista.
    • Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet ovat saaneet väriä.
  3. Mausta sieniseos:
    • Mausta sieniseos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
    • Lisää lopuksi persilja ja sekoita hyvin.
  4. Valmista kastike:
    • Sekoita pienessä kulhossa ranskankerma, Dijon-sinappi ja hunaja tai sokeri kunnes seos on tasainen.
  5. Yhdistä ainekset:
    • Anna sieniseoksen jäähtyä hetki.
    • Sekoita jäähtynyt sieniseos ja kastike yhteen.
  6. Tarjoilu:
    • Anna sienisalaatin maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
    • Tarjoile vanhanaikainen sienisalaatti osana buffetpöytää tai alkuruokana.

Tämä vanhanaikainen sienisalaatti on herkullinen yhdistelmä maanläheisiä sieniä ja raikasta kastiketta. Se sopii erinomaisesti niin juhla-aterioiden alkuruoaksi kuin osaksi monipuolista buffetpöytääkin.

Post navigation

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä