Ainekset:
- 500 g tuoreita tai säilöttyjä sieniä (esim. herkkusieniä tai kanttarelleja)
- 1 pieni sipuli, hienonnettuna
- 2 rkl voita tai oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 tl hunajaa tai sokeria
Valmistusohjeet:
- Valmista sienet:
- Jos käytät tuoreita sieniä, puhdista ne huolellisesti ja viipaloi.
- Jos käytät säilöttyjä sieniä, valuta ne hyvin.
- Paista sienet ja sipuli:
- Kuumenna voi tai oliiviöljy pannulla keskilämmöllä.
- Lisää hienonnettu sipuli ja paista kunnes se on pehmeää ja kullankeltaista.
- Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet ovat saaneet väriä.
- Mausta sieniseos:
- Mausta sieniseos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- Lisää lopuksi persilja ja sekoita hyvin.
- Valmista kastike:
- Sekoita pienessä kulhossa ranskankerma, Dijon-sinappi ja hunaja tai sokeri kunnes seos on tasainen.
- Yhdistä ainekset:
- Anna sieniseoksen jäähtyä hetki.
- Sekoita jäähtynyt sieniseos ja kastike yhteen.
- Tarjoilu:
- Anna sienisalaatin maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
- Tarjoile vanhanaikainen sienisalaatti osana buffetpöytää tai alkuruokana.
Tämä vanhanaikainen sienisalaatti on herkullinen yhdistelmä maanläheisiä sieniä ja raikasta kastiketta. Se sopii erinomaisesti niin juhla-aterioiden alkuruoaksi kuin osaksi monipuolista buffetpöytääkin.