Ainekset:
- 1 porsaanfilee (noin 450-675 grammaa)
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 punainen paprika, suikaloituna
- 1 vihreä paprika, suikaloituna
- 2,5 dl kanalientä tai kasvislientä
- 1 tlk (n. 400 gr) kuutioitua tomaattia mehuineen
- 1 tl savupaprikaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1/2 tl punaista chilirouhetta (valinnainen)
- Tuoretta persiljaa, hienonnettuna (koristeluun)
Ohjeet:
- Valmistele Porsaanfilee:
- Mausta porsaanfilee runsaasti suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna oliiviöljy suuressa pannussa tai padassa keskilämmöllä.
- Ruskista porsaanfilee kaikilta puolilta (noin 2-3 minuuttia per puoli). Ota filee pois pannulta ja aseta sivuun.
- Kuullota Kasvikset:
- Lisää samaan pannuun hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paprikat.
- Paista keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet, noin 5-7 minuuttia.
- Lisää Liemi ja Tomaatit:
- Kaada pannuun kanaliemi tai kasvisliemi ja lisää tomaattikuutiot mehuineen.
- Sekoita joukkoon savupaprika, kuivattu timjami ja halutessasi punainen chilirouhe.
- Palauta Porsaanfilee Pannuun:
- Aseta ruskistettu porsaanfilee takaisin pannuun kasvisten ja liemen joukkoon.
- Kiehauta seos.
- Hauduta Porsaanfileetä:
- Alenna lämpöä, peitä pannu kannella ja anna porsaanfileen hautua miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia tai kunnes liha on mureaa ja kypsää.
- Viimeistele ja Tarjoile:
- Kun porsaanfilee on kypsää, ota se pois pannusta ja anna levätä hetki ennen viipaloimista.
- Tarkista haudutuksen mausteet ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
- Viipaloi porsaanfilee ja tarjoile se haudutettujen kasvisten ja liemen kanssa.
- Koristele annos tuoreella hienonnetulla persiljalla.
Vinkkejä:
- Rikkaamman maun saamiseksi voit lisätä hieman punaviiniä liemen joukkoon.
- Tarjoa tämän ruoan kanssa perunamuusia, riisiä tai rapeaa leipää, jotta herkullinen kastike ei mene hukkaan.
- Jääkaapissa säilytettyjä jäännöksiä voi käyttää uudelleen jopa 3 päivän ajan.
Nauti herkullisesta haudutetusta porsaanfileestä, joka on täydellinen lohturuoka koko perheelle!