Haudutettu porsaan sisäfilee resepti

Ainekset:

  • 1 porsaanfilee (noin 450-675 grammaa)
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 punainen paprika, suikaloituna
  • 1 vihreä paprika, suikaloituna
  • 2,5 dl kanalientä tai kasvislientä
  • 1 tlk (n. 400 gr) kuutioitua tomaattia mehuineen
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl punaista chilirouhetta (valinnainen)
  • Tuoretta persiljaa, hienonnettuna (koristeluun)

Ohjeet:

  1. Valmistele Porsaanfilee:
    • Mausta porsaanfilee runsaasti suolalla ja pippurilla.
    • Kuumenna oliiviöljy suuressa pannussa tai padassa keskilämmöllä.
    • Ruskista porsaanfilee kaikilta puolilta (noin 2-3 minuuttia per puoli). Ota filee pois pannulta ja aseta sivuun.
  2. Kuullota Kasvikset:
    • Lisää samaan pannuun hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paprikat.
    • Paista keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet, noin 5-7 minuuttia.
  3. Lisää Liemi ja Tomaatit:
    • Kaada pannuun kanaliemi tai kasvisliemi ja lisää tomaattikuutiot mehuineen.
    • Sekoita joukkoon savupaprika, kuivattu timjami ja halutessasi punainen chilirouhe.
  4. Palauta Porsaanfilee Pannuun:
    • Aseta ruskistettu porsaanfilee takaisin pannuun kasvisten ja liemen joukkoon.
    • Kiehauta seos.
  5. Hauduta Porsaanfileetä:
    • Alenna lämpöä, peitä pannu kannella ja anna porsaanfileen hautua miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia tai kunnes liha on mureaa ja kypsää.
  6. Viimeistele ja Tarjoile:
    • Kun porsaanfilee on kypsää, ota se pois pannusta ja anna levätä hetki ennen viipaloimista.
    • Tarkista haudutuksen mausteet ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
    • Viipaloi porsaanfilee ja tarjoile se haudutettujen kasvisten ja liemen kanssa.
    • Koristele annos tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkkejä:

  • Rikkaamman maun saamiseksi voit lisätä hieman punaviiniä liemen joukkoon.
  • Tarjoa tämän ruoan kanssa perunamuusia, riisiä tai rapeaa leipää, jotta herkullinen kastike ei mene hukkaan.
  • Jääkaapissa säilytettyjä jäännöksiä voi käyttää uudelleen jopa 3 päivän ajan.

Nauti herkullisesta haudutetusta porsaanfileestä, joka on täydellinen lohturuoka koko perheelle!

Post navigation

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä