Ainekset:
- 2 purkkia vedessä säilöttyä tonnikalaa, valutettuna
- 340 g munanuudeleita
- 1 pieni sipuli, hienonnettuna
- 2,4 dl pakastettuja herneitä
- 2,4 dl sieniä, viipaloituna
- 4,8 dl cheddarjuustoa, raastettuna
- 1 purkki (noin 300 g) sienikeittotiivistettä
- 1,2 dl maitoa
- 1,2 dl kermaviiliä
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- 1/2 tl mustapippuria
- 2,4 dl korppujauhoja
- 2 rkl sulatettua voita
Ohjeet:
- Esilämmitä Uuni:
- Esilämmitä uuni 190°C:seen.
- Keitä Nuudelit:
- Suuressa kattilassa keitä munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja aseta sivuun.
- Paista Kasvikset:
- Paista pannulla sipulit ja sienet kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
- Yhdistä Ainekset:
- Suuressa sekoitusastiassa yhdistä valutettu tonnikala, keitetyt nuudelit, paistetut sipulit ja sienet, pakasteherneet ja 2,4 dl cheddarjuustoa.
- Toisessa astiassa vatkaa sienikeittotiiviste, maito, kermaviili, valkosipulijauhe ja mustapippuri. Kaada tämä seos tonnikala-nuudeliseoksen päälle ja sekoita.
- Kokoa Vuoka:
- Siirrä seos voideltuun 23×33 cm:n uunivuokaan.
- Ripottele päälle loppu cheddarjuusto ja korppujauhot.
- Valele sulatettua voita korppujauhojen päälle.
- Paista:
- Paista esilämmitetyssä uunissa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes vuoka kuplii ja pinta on kullanruskea.
- Tarjoile:
- Anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
Vinkkejä:
- Rapeamman pinnan saamiseksi voit sekoittaa korppujauhoihin hieman raastettua parmesaanijuustoa.
- Voit lisätä hieman paprikaa tai cayennepippuria korppujauhopäällysteeseen lisämaun saamiseksi.
- Voit lisätä muita kasviksia, kuten paprikaa tai porkkanoita, lisäravinteiden ja maun vuoksi.
- Jääkaapissa säilytettyjä jäämiä voi säilyttää jopa 3 päivää ja lämmittää uunissa tai mikroaaltouunissa.
Nauti herkullisesta tonnikalavuoasta, lohdullisesta klassikosta, joka sopii täydellisesti perheillallisille tai kodikkaaseen iltaan!