Ainekset:
- 4 lampaanpotkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 2 sipulia, lohkottuina
- 2 porkkanaa, lohkottuina
- 2 dl punaviiniä
- 5 dl lihalientä
- 1 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
- 2 laakerinlehteä
Timjamikastike:
- Kypsennysliemi lampaanpotkista
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- Suolaa ja mustapippuria
- Lisää timjamia maun mukaan
Valmistusohjeet:
- Valmistele lampaanpotkat:
- Hiero lampaanpotkiin oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria.
- Ruskista potkat pannulla kauniin ruskeiksi joka puolelta.
- Lisää kasvikset ja mausteet:
- Aseta ruskistetut potkat uunivuokaan.
- Lisää vuokaan murskatut valkosipulinkynnet, lohkotut sipulit ja porkkanat.
- Ripottele päälle hienonnettua timjamia ja laita sekaan laakerinlehdet.
- Lisää nesteet ja hauduta:
- Kaada punaviini ja lihaliemi vuokaan.
- Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.
- Hauduta uunissa 150 asteessa noin 3-4 tuntia, kunnes liha on mureaa.
- Valmista timjamikastike:
- Siivilöi kypsennysliemi kattilaan.
- Sulata voissa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää siivilöity kypsennysliemi vähitellen koko ajan sekoittaen.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja lisää timjamia.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kunnes se sakenee.
- Tarjoilu:
- Tarjoile lampaanpotkat timjamikastikkeen ja haluamiesi lisäkkeiden, kuten uunijuuresten tai perunamuusin kanssa.
Tämä lampaanpotka ja timjamikastike on klassinen, syvästi maistuva ruoka, joka sopii erityisesti viikonlopun juhlaruokailuun tai erityisiin tilaisuuksiin. Hidas haudutus tekee lihasta uskomattoman mureaa ja kastike kruunaa kokonaisuuden.