Karitsan pihvit resepti

Ainekset:

  • 4 karitsan pihviä (noin 150-200g kappale)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • Tuoretta rosmariinia ja/tai timjamia
  • 1 dl punaviiniä tai lihalientä
  • 2 rkl voita

Valmistusohjeet:

  1. Mausta pihvit:
    • Ota karitsan pihvit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
    • Hiero pihvien pintaan oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, murskattua valkosipulia ja hienonnettua rosmariinia tai timjamia.
  2. Paista pihvit:
    • Kuumenna paistinpannu keskilämmölle.
    • Lisää pihvit pannuun ja paista niitä 3-4 minuuttia per puoli, riippuen siitä kuinka kypsänä pidät lihaa. Karitsan pihvit kannattaa jättää hieman roseeksi.
  3. Leväytä pihvit:
    • Kun pihvit ovat paistuneet, siirrä ne lautaselle ja peitä foliolla. Anna levätä noin 5 minuuttia.
  4. Valmista kastike:
    • Samalla kun pihvit lepäävät, kaada punaviini tai lihaliemi pannuun ja kuumenna se.
    • Kaavi pannun pohjaa puulastalla, jotta saat irtoamaan kaikki maukkaat paistotähteet.
    • Keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Lisää lopuksi voi ja sekoita kunnes kastike on kiiltävä ja tasainen.
  5. Tarjoilu:
    • Aseta karitsan pihvit lautasille ja kaada päälle valmistamasi kastike.
    • Tarjoile esimerkiksi paahdettujen juuresten tai vihreän salaatin kanssa.

Tämä karitsan pihvien resepti on yksinkertainen, mutta lopputulos on erittäin maittava. Maukkaat yrtit ja punaviinikastike tuovat lihan makuun syvyyttä ja rikkaan aromin.

Post navigation

Kranevo

Kranevo ist ein kleines bulgarisches Dorf aus Häusern mit Bauerngärten und kleinen Landwirtschaften, wodurch noch der…

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä