Tyrnimarja-kiisseli resepti

Ainekset:

  • 3 dl tyrnimarjoja (tuoreita tai pakastettuja)
  • 5 dl vettä
  • 0,5-1 dl sokeria (maun mukaan)
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl kylmää vettä perunajauhojen sekoittamiseen

Valmistusohjeet:

  1. Kiehauta marjat ja vesi:
    • Laita tyrnimarjat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, jotta marjat pehmenevät.
  2. Siivilöi marjaliemi:
    • Kaada marjaseos siivilän läpi toiseen astiaan. Painele lusikalla marjoja, jotta saat kaiken mehun irti. Hävitä marjan kuoret ja siemenet.
  3. Mausta liemi:
    • Kaada marjaliemi takaisin kattilaan. Lisää sokeri maun mukaan ja kuumenna, kunnes sokeri on täysin liuennut liemeen.
  4. Suurusta kiisseli:
    • Sekoita perunajauhot kylmään veteen erillisessä kulhossa. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kiehuvaan marjaliemeen. Anna kiisselin kiehua hiljalleen noin minuutin ajan, kunnes se sakenee.
  5. Anna jäähtyä:
    • Kaada valmis kiisseli tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä. Voit peittää kiisselin pinnan kelmulla estääksesi kalvon muodostumisen.
  6. Tarjoilu:
    • Tarjoile tyrnimarja-kiisseli jäähtyneenä sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Tyrnimarja-kiisseli on terveellinen ja raikas jälkiruoka, joka on täynnä C-vitamiinia ja muita hyviä ravintoaineita. Sen kirpeä ja aromaattinen maku tarjoaa virkistävän lopetuksen aterialle.

Post navigation

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä