Provencelainen possun suikalepata resepti

Ainekset:

  • 500 g porsaanlihasuikaleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 punainen paprika, kuutioituna
  • 1 keltainen paprika, kuutioituna
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl valkoviiniä tai lihalientä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 100 g kalamata-oliiveja
  • Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Ruskista lihasuikaleet:
    • Kuumenna oliiviöljy suuressa pannussa tai padassa. Ruskista possunlihasuikaleet kauttaaltaan ja siirrä ne sivuun.
  2. Kuullota sipulit:
    • Alenna lämpöä ja lisää pannulle sipulit ja valkosipulit. Kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Lisää paprikat:
    • Lisää punainen ja keltainen paprika pannulle ja paista muutama minuutti.
  4. Lisää tomaattimurska ja mausteet:
    • Sekoita tomaattimurska ja tomaattipyree pannulle. Lisää valkoviini tai lihaliemi.
    • Mausta timjamilla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
  5. Hauduta pataa:
    • Palauta possunlihasuikaleet pataan. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.
  6. Viimeistele oliiveilla:
    • Lisää oliivit pataan viimeisten 10 minuutin aikana.
  7. Tarjoilu:
    • Tarkista maku ja säädä mausteita tarvittaessa.
    • Koristele valmis pata tuoreella persiljalla.
    • Tarjoile Provencelainen possun suikalepata esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Tämä herkullinen Provencelainen possun suikalepata on täynnä Välimeren makuja ja sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlaan.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä