Vanhanajan makaronilaatikko resepti

Ainekset:

  • 400 g makaronia
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl meiramia
  • 2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl raastettua juustoa (esim. emmental)

Valmistusohjeet:

  1. Keitä makaroni:
    • Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Paista jauheliha:
    • Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi tai öljy.
    • Kuullota sipulit pannulla pehmeiksi. Lisää jauheliha ja paista, kunnes se on kypsää. Mausta suolalla, mustapippurilla ja meiramilla.
  3. Valmista muna-maitoseos:
    • Vatkaa munat ja maito kulhossa. Mausta seos kevyesti suolalla ja pippurilla.
  4. Kokoa makaronilaatikko:
    • Yhdistä kypsennetty makaroni ja paistettu jauheliha uunivuoassa.
    • Kaada muna-maitoseos tasaisesti makaroni-jauhelihaseoksen päälle.
    • Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista makaronilaatikko:
    • Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
    • Paista makaronilaatikkoa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja muna-maitoseos hyytynyt.
  6. Tarjoilu:
    • Anna makaronilaatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
    • Tarjoile vanhanajan makaronilaatikko raikkaan salaatin kanssa.

Tämä perinteinen vanhanajan makaronilaatikko on loistava arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Se on helppo valmistaa ja muuntuu helposti erilaisiin makumieltymyksiin.

Post navigation

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä