Suikalepata 3. resepti

Ainesosat:

  • 500 g naudan, lampaan tai possun suikalelihaa
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 suuri sipuli, kuorittu ja hienonnettu
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 keskikokoista porkkanaa, kuorittu ja leikattu viipaleiksi
  • 2 dl lihalientä (liemikuutiosta tai valmiista liemestä)
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl vehnäjauhoja (valinnainen suuruste)
  • 2 dl kermaa tai ranskankermaa
  • Tuoreita yrttejä (esim. persiljaa), hienonnettuna koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Ruskista lihasuikaleet:
    • Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai padassa keskilämmöllä.
    • Lisää lihasuikaleet ja paista, kunnes ne ovat kauniin ruskeita joka puolelta. Siirrä liha sivuun.
  2. Kuullota sipulit ja porkkanat:
    • Lisää samaan pataan sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää.
    • Lisää porkkanaviipaleet ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
  3. Lisää mausteet ja nesteet:
    • Palauta lihasuikaleet pataan.
    • Lisää lihaliemi, timjami, paprikajauhe, suola, pippuri ja laakerinlehti.
    • Kiehauta ja alenna lämpöä. Anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.
  4. Suurusta kastike (valinnainen):
    • Jos haluat paksumman kastikkeen, sekoita vehnäjauhot pieneen määrään vettä ja lisää seokseen. Anna kiehua muutama minuutti.
  5. Lisää kerma:
    • Sekoita kerma tai ranskankerma pataan ja kuumenna. Älä anna kiehua.
  6. Viimeistele ja tarjoile:
    • Tarkista maku ja säädä mausteita tarvittaessa.
    • Ripottele päälle tuoreita yrttejä ennen tarjoilua.

Tarjoile suikalepata perunamuusin, riisin tai pastan kera nauttiaksesi lämmittävästä ja maukkaasta ateriasta. Erinomainen vaihtoehto kylmille illoille tai kun haluat jotain sydämellistä ja maittavaa!

Post navigation

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä