Porsaan lapa uunissa resepti

Ainesosat:

  • 1-1.5 kg porsaanlapa (luuton tai luullinen)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 2 dl vettä tai lihalientä
  • Tuoreita yrttejä koristeluun (esim. timjami, rosmariini)

Valmistusohjeet:

  1. Mausta porsaanlapa:
    • Kuivaa porsaanlapa talouspaperilla.
    • Hiero pintaan oliiviöljy ja ripottele tasaisesti suola, mustapippuri, paprikajauhe, valkosipulijauhe ja sipulijauhe.
  2. Anna maustua:
    • Anna maustua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia tai peitettynä jääkaapissa yön yli paremman maun saavuttamiseksi.
  3. Paista uunissa:
    • Lämmitä uuni 150 asteeseen.
    • Aseta porsaanlapa uunivuokaan ja lisää vettä tai lihalientä vuokaan niin, että pohja peittyy.
    • Peitä vuoka foliolla tai kannella.
  4. Kypsennä hitaasti:
    • Paista porsaanlapaa uunissa noin 3-4 tuntia tai kunnes liha on erittäin mureaa ja irtoaa helposti.
  5. Viimeistele paisto:
    • Poista folio ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
    • Paista vielä noin 20-30 minuuttia, kunnes pinnalle muodostuu rapea kuori.
  6. Leikkaa ja tarjoile:
    • Anna lihan levätä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista.
    • Leikkaa viipaleiksi ja koristele tuoreilla yrteillä.
    • Tarjoile esimerkiksi uunijuuresten, perunamuusin tai salaatin kanssa.

Uunissa paistettu porsaanlapa on herkullinen ja mehevä vaihtoehto juhla-aterioille tai viikonloppuruoaksi. Sen hidas kypsennys uunissa takaa murean ja aromikkaan lopputuloksen.

Post navigation

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä