Mehevä broileri-pastavuoka

Ainekset:

  • 400 g broilerin rintafileitä
  • 300 g pastaa (esim. penne)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli, kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 purkki (400g) tomaattimurskaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 150 g juustoraastetta (esim. mozzarella tai cheddar)
  • Tuoretta basilikaa koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Valmista pasta:
    • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja aseta sivuun.
  2. Paista broileri:
    • Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää broilerinfileet ja paista, kunnes ne ovat kypsät ja saaneet väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broileri sivuun ja leikkaa paloiksi.
  3. Kuullota sipulit:
    • Käytä samaa pannua. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja kuullota kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Lisää tomaattimurska ja mausteet:
    • Sekoita tomaattimurska ja ruokakerma pannulle. Mausta basilikalla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  5. Yhdistä ainekset:
    • Lisää broileripalat ja keitetty pasta tomaattikastikkeeseen. Sekoita hyvin.
  6. Vuokaan ja juustoa päälle:
    • Kaada seos uunivuokaan. Ripottele juustoraaste päälle.
  7. Paista uunissa:
    • Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
  8. Tarjoilu:
    • Koristele tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.

Tämä mehevä broileri-pastavuoka on täydellinen yhdistelmä proteiinia ja hiilihydraatteja, mikä tekee siitä ihanteellisen aterian koko perheelle. Helppotekoinen ja herkullinen, se sopii niin arki- kuin viikonloppuruoaksi.

Post navigation

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä