Kana-makaronilaatikko 4. resepti

Ainesosat:

  • 400 g kananrintafileitä, kuutioituna
  • 300 g makaronia
  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 100 g juustoraastetta (esim. cheddar tai mozzarella)
  • Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Esivalmistelut:
    • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
    • Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se.
  2. Paista kana:
    • Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä.
    • Lisää kanakuutiot ja paista, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita.
    • Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja timjamilla.
    • Siirrä kana sivuun.
  3. Kuullota sipulit:
    • Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  4. Yhdistä ainekset:
    • Sekoita kypsennetty makaroni, kana ja sipulit isossa uunivuoassa.
    • Kaada päälle ruokakerma ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää juusto ja paista:
    • Ripottele pinnalle juustoraaste.
    • Paista uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
  6. Viimeistele ja tarjoile:
    • Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.

Tämä kana-makaronipaistos on helppo ja herkullinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Juustokuorrutus lisää ruokaan herkullista makua ja rakennetta, ja tuore persilja tuo raikkautta.

Post navigation

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä