KULMAPAISTI

Ainesosat:

  • 1-1.5 kg naudan kulmapaisti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 sipuli, viipaloituna
  • 2 porkkanaa, viipaloituna
  • 2 dl punaviiniä
  • 5 dl naudanlihalientä
  • Muutama oksa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua

Valmistusohjeet:

  1. Esivalmistelut:
    • Ota kulmapaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
    • Kuivaa paistin pinta talouspaperilla.
  2. Mausta ja ruskista paisti:
    • Hiero paistin pintaan suola ja pippuri.
    • Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja ruskista paistin pinta nopeasti kaikilta puolilta.
  3. Lisää kasvikset ja nesteet:
    • Siirrä paisti uunivuokaan.
    • Lisää samaan vuokaan murskattu valkosipuli, viipaloitu sipuli ja porkkanat.
    • Kaada vuokaan punaviini ja lihaliemi. Lisää timjami.
  4. Paista uunissa:
    • Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 150 asteessa noin 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
  5. Anna levätä ja tarjoile:
    • Ota paisti uunista ja anna sen levätä noin 15-20 minuuttia ennen leikkaamista.
    • Leikkaa paisti viipaleiksi ja tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja kastikkeen kera.

Kulmapaisti on mainio ruoka erityisesti juhlapöytään, mutta sopii myös sunnuntaipäivälliseksi perheen kesken. Pitkä, matalassa lämmössä tapahtuva haudutus takaa mehevän ja murean lopputuloksen.

Post navigation

Hissar

Die Stadt Velingrad liegt im südlichen Teil Bulgariens umgeben von Hügeln mit immergrünen Kiefern des Gebirges…

Jos pidät tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä