GreypG6 – tulevaisuuden sähköfillari

ryhmässä: Uutiset

Kroatilainen Greyp on esitellyt sähköpyörän, jonka tietotekniikka on viety ehkä jo liian pitkälle. Erikoisen näköinen hiilikuiturunko ei loppujen lopuksi ole kovinkaan erikoinen. Myös RockShoxin keulalla ja takaiskarilla toimiva 150-millinen jousitus on perustavaraa.
Moottori on Greypin toimitusjohtaja Mate Rimacin mukaan ainutlaatuinen. EU-normien mukaisesti se tuottaa nimellistehoa 250 wattia. Peak poweria luvataan 450 wattia.
Moottori ja softa on tehty lähettämään ja käyttämään paljon erilaista informaatiota. Älypuhelimeen saa näkyviin kaikki normaalit fillarin tiedot, kuten nopeus, matka, aika jne. GPS-toiminto kertoo missä mennään, mutta sen avulla voi määrittää reitin vaikkapa lähimmälle vuoren huipulle. Ohjelma laskee riittääkö akku haluttuun määränpäähän. Ohjelmalla pyörät voi laittaa keskustelemaan keskenään, jolloin voi vertailla nopeuksia, käytettyjä tehoja ja vaikkapa hyppyjen pituuksia.
Edessä ja takana on myös kamerat, joilla voi näyttää livekuvaa tai laittaa ajoreissut näkyviin myöhemmin.
Huimalta kuulostaa mahdollisuus yhdistää pyörä ja sykemittari. Mittariin voi ohjelmoida sykerajat, jonka mukaan sähköavustuksen teho lisääntyy tai vähenee!
Hinta on noin 6500 euroa ja pyöriä valmistetaan jo Kroatiassa. Kuka tilaa ensimmäisen Suomeen?
Lisätietoja www.greyp.com