Koeajossa Canyon Spectral:ON 7.0

ryhmässä: Pyörätestit

Canyon on rakentanut trailityylisen sähköpyöränsä Shimanon moottorin ympärille. Pienikokoinen moottori on antanut insinööreille hyvän lähtökohdan ja lopputulos on sekä kevyt että kompakti.

”Emme halunneet luoda vain sähköpyörää, vaan oikealta suorituskykyiseltä maastopyörältä tuntuvan sähköavusteisen pyörän”, kerrotaan Canyonin esitteessä. Tavoitteen saavuttamiseksi saksalaisvalmistajan insinöörit ottivat pohjaksi uuden Spectral-luomupyörän, mutta laittoivat CADiin muutaman muuttujan lisää.

Sivusta katsottuna Spectral:ON näyttää lyhyeltä, mutta kyseessä on osittainen näköharha. Eniten vaikutelmaa korostavat kiekot, jotka näyttävät olevan eri paria. Mittasimme renkaiden ulkohalkaisijoiden eroksi tasan tuuman, joten silmämitan mukainen eriparisuus ei ole ihme.
Pyörän päällä ei kuitenkaan tunne oloaan ahtaaksi vaan päinvastoin. Vaakaputki on M-kokoiseen runkoon pitkä ja laskee reippaasti takapäästään. Kuskin tilat ovatkin väljät, voimisteli pyörän päällä miten tahansa. Ylävartalon saa taivutettua ohjaustangon päälle, jolloin eturenkaalle saa kurveissa tehokkaasti painetta. Lyhyen takahaarukan ansiosta Canyon tuntuu kevytkeulaiselta ja etupyörän saa nypättyä helposti ilmaan… Lue koko artikkeli Lehtiluukusta digitaalisena 
Samassa numerossa on myös monta muuta sähköfillarin koeajoa:  Specialized pisti Turbo Levon uuteen uskoon. BH:n trailimalliston Brose-moottorinen lippulaiva Atom-X Lynx 6 Pro-S. Tunturin paksurenkaisella eMaxilla mönkii melkein mistä vain. Tyyliä Italian malliin – Fantic Integra Fat Sport. Karski käyttöläski KTM Macina Freeze 261.

Tuoreet ryhmästä Pyörätestit

Ajettu E/FAT 1000W

  E/FAT on suomalaismerkki, jonka mallistossa on yksi sähköläski. Pyörän erikoisuuksia ovat

Trek Powerfly-mallisto

Trekin sähkömaasturin Powerflyn ensimmäiset versiot, pitkäjoustoinen LT ja lyhyempijoustoinen FS esiteltiin vuonna
Siirry Sivun alkuun